• Etusivu

  Tervetuloa JyväSpeksin sivustolle!

  PRODUKTION 2024 INFOILTA KESKIVIIKKONA 27.9.2023 KLO 17 @AGORAN AUDITORIO 2 (Mattilanniemi 2)!

  Mikä ihmeen speksi? Omstart?

  Speksiteatteri on pohjoismaisille korkeakouluille ominainen komediateatterin muoto. Speksissä näyttelijöiden lisäksi käytetään paljon musiikkia, laulua, tanssia ja ennen kaikkea improvisaatiota.

  Speksiteatterin merkittävin ominaispiirre on yleisön mahdollisuus osallistua lavalla tapahtuvaan toimintaan. Huutamalla ”OMSTART!” katsojat pyytävät nähdä äskeisen kohtauksen, tanssin tai musiikkiesityksen uudelleen, kuitenkin jotenkin eri tavalla tehtynä. Huutoon voi myös liittää toiveen siitä miten kohtaus tulee toteuttaa. Kuten ”OMSTART nopeammin!” tai ”OMSTART saksaksi!”. Lavalla olevat esiintyjät pyrkivät sitten toteuttamaan tämän toiveen parhaan kykynsä mukaan osuvasti ja – toivottavasti – hauskasti!

  Huudot kannattaa tehdä vuorosanojen väliin, kappaleiden tai tanssien jälkeen, tai kun lavan tapahtumissa on hiljaisempi hetki. Omstart-huuto kannattaa kajauttaa kuuluvasti, sillä mikäli lavalla olevat eivät huutoa kuule, he eivät sitä myöskään voi toteuttaa.

  Mikä on JyväSpeksi?

  JyväSpeksi on vuonna 2011 perustettu, toistaiseksi ainoa Keski-Suomessa toimiva poikkitieteellinen speksi! Vuoden kohokohta koittaa huhtikuussa Vapun alla, kun Speksi näkee päivänvalon!